TB 303! A machine designed 4 Karaoke!

Phuture = Spanky, Herb J og Dj Pierre + tb 303= Acid Tracks!!!! En legende kommer til Jaeger! Gudfadern av acid house. Vi på Jaeger kan si at Dj Pierre har lagd musikk historie!!!! Sjekk Marhall Jefferson fortelle om hvordan Ron Heartattack Hardy og hvordan han gjorde det på Music box på 80 talet!

Litt fakta om silverboksen:

TB-303 (av transistor og bass) ble produsert fra 1982 til 1984, og ble markedsført som et bass-akkompagnement til gitar-øving, ment å brukes sammen med trommemaskinen TR-606 for en billig erstatning for en bassist og trommeslager. Maskinens dårlige etterligning av bassgitar gjorde at synthen for Rolands vedkommende var en flopp, og produksjonen stoppet etter bare 18 måneder.

På midten av 80-tallet begynte DJer og elektroniske musikere å bruke 303en for å lage basslinjer til den nyutviklede housemusikken. Duoen Phuture er en av flere som hevder å være de første til å bruke synthen i house-musikk. Bruk av TB-303 kan også finnes i tidlige electro-utgivelser, inkludert artister som Ice T og Newcleus.

TB-303 har senere blitt et av de viktigste elementene i acid house.

 

Comments are closed.