DNB Night: Teebee, Future Prophecies, Psychofreud & Gunmen

Romjulsfestivalen på Jæger og Dub Monkey Records presenterer:
 
TEEBEE (Subtitles, RAM Records, Metalheadz)
FUTURE PROPHECIES (Breakbeat Kaos, Outbreak, Moving Shadow)
PSYCHOFREUD (Bass Rejects, Viking Sound, SoulJah Records)
GUNMEN (Rasta Vibez, Fokuz Recordings, Gunmen Music)
 
 
TEEBEE
Få norske elektronika-artister kan skilte med en suksess som Torgeir Byrknes – bedre kjent som Teebee. Han begynte sin karriere som allerede i 1990 og slapp sin første 12” i 1996 på det legendariske labelet “Rugged Vinyl”. Etter det ballet det bare på seg med utgivelse etter utgivelse på en mengde labels deriblant “Juice”, “Audio Couture” og “Creative Source”. Han var en av de første ikke-engelske dnb-produsentene som fikk A-liste status innen sjangeren. Etter en rekke utgivelser inkludert to album på det velrenommerte “Certificate 18” samt legendariske “Metalheadz” startet Teebee sitt eget label “Subtitles Music” som etter sin oppstart i 1999 har sluppet over 100 utgivelser. Teebee er i disse dager aktuell med nye utgilvelser på RAM Records sammen med produksjonspartner Calyx. Sammen har de gitt ut tre album og opptrer på de største festivalene og klubbene verden over. Som DJ er Teebee uten sidestykke. Settene hans lever alltid opp til forventningene, noe som har gitt ham et velfortjent rykte som en av verdens aller beste dnb DJ’s
 
FUTURE PROPHECIES
Om du spør dagens største artister innen drum&bass om hvem som har hatt innflytelse på deres musikalske utvikling vil norske “Future Prophecies” nevnes av de aller fleste. Den legendariske duoen var toneangivende i sjangeren under hele 2K-tallet med over tjue vinyl-utgivelser og de skapte en unik sound som man fortsatt kan høre ekko av i dagens dnb. De hadde det store gjennombruddet med låta “Dreadlock” som står oppført på “Knowledge Magazine” sin liste over de hundre beste dnb-låtene gjennom tidene. Det var allikevel med live-opptredener at Future Prophecies virkelig kom til sin rett med elleville Tony Anthem bak platespillerne og Richard Animashaun på el-saksofon. De spilte sjelden i Norge men herjet som verst i øst, med over et dusin turer til Russland og en stor og trofast fanbase i utlandet. Det som gjør denne kvelden ekstra spesiell er ikke bare at de spiller på hjemmebane men siden de ikke har jobbet sammen på godt over et tiår så det er med glede at vi kan presentere en vaskeekte reunion her på Jæger. Vi skriver DNB-historie i natt.  
 
PSYCHOFREUD
Før det var noe som het “drum&bass” fantes “jungle”. Sjangeren tok form på det tidlige nittitallet da lyden av britisk rave-kultur møtte lyden av karibisk soundsystem-kultur og tok opp i seg elementer fra rap, funk og techno. Jungle er proto-drum&bass og vi er så heldige at en av de mest anerkjente og erfarne jungle-artistene internasjonalt er fra Oslo. Han kommer for å gi Jæger en historielekse om hvor drum&bass kommer fra og hvor røttene sitter planta. Det finnes knapt noen bedre skikket til den jobben enn Psychofreud, en artist som har levd med sjangeren siden dag én.. Alt han gjør har en reggae-feel og med mange tiårs erfaring som produsent gjør at alt låter så fett at man ikke klarer å sitte stille.
 
GUNMEN
Gunmen er et samarbeidsprosjekt mellom veteran-junglists Tony Anthem og Psychofreud. Begge disse bøllene har røtter i ragga jungle og har vært venner siden det tidlige nittitallet. Men det er først nå, et par tiår seinere at de har slått seg sammen og begynt å snu dansegulv over hele Europa på hodet. På høy tid kanskje, men definitivt verdt å vente på. Tony Anthem’s harde stil kombinert med Psychofreud sin reggae-feel lager en perfekt blanding av tilgjengelig og farlig og staker ut kursen for de andre.. Når de opptrer kan du forvente både individuelle sett og back-to-back-galskap der Gunmen demonstrerer hvor ragga jungle kommer fra.

Comments are closed.