Mutual Intentions x Nightflight pres.: Byron the Aquarius & Fredfades

Byron the Aquarius (Sound Signature, Eglo, US) | Fredfades ( Mutual Intentions, Touchdown)

Over en kort chat på Messenger for noen uker siden fant Fredfades & Byron The Aquarius fort ut at de var begge fan av hverandres musikk, og at de delte sin store kjærlighet for hiphop, house, jazz og soul musikk. Fred tok kontakt med Olanski på Jaeger for å se om det var stemning for en kveld i bakgården, og det var det selvfølgelig. Lørdag den 09. Juni møtes gutta for første gang i bakgården på Jaeger for en fem timers jazzy og soulful house-orientert allnighter.

Byron The Aquarius (Sound Signature, Eglo Records, Wild Oats, US)

Byron The Aquarius har gitt ut plater på labels som Sound Signature, Eglo Records og Wild Oats, sammen med artister som blant annet Kai Alcé, Onra og Earl Jeffers (som nylig gav ut en super collab skive med Henry Wu på MCDE. Lyden til Byron er tydelig preget av hans store kjærlighet for tagentbasert jazz og slutten av 70-tallets synthbaserte fusionjazz. Byron studerte jazz komposisjon og tagentinstrumenter i flere år ved Morehouse University og Jacksonville State University. Etter kunnskapen var på plass i alle fingrene dro han tilbake til Alabama for å produsere musikk. Siden den gang har han gitt ut musikk i alle formater: digitalt album på BBE, 12”ere med Kai Alcé, en hiphop release med franske Onra under monikeren “The Big Payback”, han har blitt compet i Rush Hour sin Beat Dimensions serie, gjort egne solo EP’er på haugevis av labels, og spilt på Dekmantel og Boiler Room samt. klubber over hele verden.

Fredfades (Mutual Intentions, Touchdown, Jakarta Records, KingUnderground)

Fredfades har de siste årene spilt rundt i byer som Paris, New York, Stockholm, Amsterdam, Moskva, St. Petersburg, Cologne, Brussel, Bosch, Berlin, London, Barcelona, Aarhus og det som værre er, både som DJ og produsent. Mest kjent for sin lidenskap for gamle plater, hiphop produksjon og for å drifte plateselskapet Mutual Intentions sammen med blant Dirtyhans som han hadde residency på Jaeger sammen med tidligere. I vinter gav Mutual Intentions ut sitt første house prosjekt i form av Jawn Rice sin “Highlights” på LP med en bonus syvtommer. Parallelt med utgivelsen har Fredfades & Jawn Rice ferdigstilt et nytt album i studio, som har blitt kappa ned fra 40 skisser til et megasolid ni spors house album, og MCDE åpnet nylig et sett i London med en av låtene. Vi ser frem til flere sneak previews av albumet i bakgården den 09. juni.

Comments are closed.