Ni kjappe med Silje Huleboer

Hva Silje Huleboer har med seg i sekken på Sprekken kommer vi kjappt til å finne ut. Vi sendte over ni kjappe spørsmål til denne musikalske formskifter.

Vi tok en prat med Silje Huleboer innfor konserten på Den Gyldne Sprekk 4.desember.

Hvordan går det?

Hei. Det går bra. Har akkurat hatt eksamen i grunnleggende elektrofag. Det gikk ikke så bra, men tror ikke jeg stryker.

Så hyggelig at du kommer å gjør en konsert på Jaeger.

Det syns jeg og!

Du har gjort spilt alt ifra blackmetal noisekonserter til folkmusikkkonserter… Hvordan vil du beskrive det du skal fremføre på Jaeger på Sprekken?

Jeg har vel aldri spilt hverken black metal eller folkemusikkkonserter. Men jeg har varmet opp for Atilla og soloprosjektet hans som baserer seg på loopet vokal. Det gjør mitt soloprosjekt og. Så det var vel i grunnen linken der. Da spilte jeg sammen med Oslos koseligste støymusiker Sten Ove Toft som tilførte ytterligere elementer av støy i tillegg til de jeg lager selv.

Påvirkningen av folkemusikk kommer fra hjembygda. Jeg har egentlig aldri spilt/sunget en konsert med folkemusikk i tradisjonell forstand, men har brukt stev og folketoner som utgangspunkt for noen av arbeidene. Men jeg kveder en del på nach og i bryllup.

Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre i Sprekken enda. Jeg har et påbegynt popsangerinne-prosjekt hvor jeg tar utgangspunkt i en liten del av en låt, et refreng kanskje, og lager en vokal loop over det i lavere tempo. Så fletter jeg inn fraseringer og litt deilig ad-libing og bygger det opp til et metningspunkt som kanskje går over i støy. Det er et slags hyllestprosjekt til mine favoritt popsangerinner som Mariah Carey, Whitney, Brandy med flere.

Hvem kommer å joine deg denne aften?

Sten Ove Toft blir med meg denne kvelden og det blir tredje gangen vi spiller sammen. Han er støyartist og har spilt i band som bl.a. Ryfylke og Waffelpung samt spilt med etablerte band som ALTAAR, Serena-Maneesh, The Low Frequency In Stereo og The Megaphonic Thrift. Live kan Sten Ove Toft tilby et lydinferno uten sidestykke. Så han blir med meg å glitcher litt i sprekken.

Anthony Barrat blir også med meg. Han har bygget noen pedaler som jeg bruker og så er han flink med det visuelle. Han skal ordne projiseringer av mine gamle filmarbeider og kanskje noe fra sitt eget materiale. Han laget for eksempel den siste videoen til Moon Relay:

Hvilke er dine influenser for dette nye prosjektet? Hvilke forbilder har du innen elektronisk musikk? Tar dere en pause ifra prosjektet som du hadde med Ole?

Selve soloprosjektet er jo ikke så veldig nytt. Har holdt på så smått siden 2013. Men jeg kan jo trekke frem de mest åpenbare musikalske infuenserene og referansene i forhold til prosjektet. Den artisten som fikk meg til å begynne med looping og disse vokale lydlandskapene, eller hva men enn skal kalle det, var Noveller. Hun er en amerikansk støy/alternativ musiker med gitar som instrument. Hun gjør mye av det samme som meg, bare med gitar. Eller riktigere sagt, jeg gjør mye av det samme som henne, bare med vokal. William Basinski er nærliggende å trekke frem, Oneothrix Point Never sitt prosjekt Memory Vague og vokalt kan jeg trekke frem Elisabeth Fraser, Trish….. og Whitney, Brandy og MIMI da :)

Jeg og Ole tar ikke pause. Vi har en plate klar som kommer ut på nyåret. Vi skal spille en del konserter i desember og vi er i gang med enda en plate! Mye å glede seg til.

Liker du blackmetal eller popmusikk publikum bedre?

De er jo fine gjenger begge to. Opplever begge typer publikum som lyttende og interesserte.

Når kommer det ut noe opptak i fra dette spennende prosjektet?

Jeg har hatt en innspillingsplan for sologreiene mine lenge. Men jeg utsetter det lett fordi jeg må gå for egen maskin og noen ganger er det litt vanskelig å prioritere eget prosjekt. Og så har jeg begynt på skole. Men det skal komme noe i 2018. Det blir en fullengder med to ganger 20 min i første omgang.

Hvordan kan man få høre på din musikk når man ikke kan oppleve det live? Har du noen soundcloud eller sted man får kjøpt den nye musikken?

Jeg har en soundcloud, men det er egentlig ganske skissebaserte ting. Men ganske fint å høre på alikevel. Akkurat det som ligger der er støyfritt :)

https://soundcloud.com/siljehogevold